בכל אירוע ישנן החלטות רבות שצריך לקבל, הרבה מאוד פרטים לסגור, ישנם תיאומים רבים שיש לעשות, סידורים ועוד. ישנם פרמטרים שכמעט בכל אירוע תמצאו אותם, לעומת פרמטרים כמו אטרקציות מקוריות יותר, או מיקומים לא אופייניים בהם עורכים אירועים. אחד הפרמטרים המשותפים למרבית האירועים הוא תקליטנים אשר אחראים על המוסיקה באירוע. בחלק משמעותי מהאירועים שוכרים תקליטן שהוא זה שאחראי על הפן המוסיקלי של הערב, צהרים או כל שעה אחרת בה נערך האירוע, והתפקיד שלו הוא לשמור על השמחה, על אווירת החגיגות, ובשעות המיועדות לכך – שהאורחים יפזזו במרץ על רחבת הריקודים. ישנם גם אירועים בהם במקום תקליטנים או בנוסף ישנה להקה ששרה ומושכת את הקהל לשיר עימה, או לרקוד לצלילי המוסיקה שלה. על תקליטנים מוטלת אחריות גדולה כמי שצריך להתאים את המוסיקה שלו לקהל האורחים המשתנה, ולכן חשוב לקחת בעלי מקצוע מנוסים ומיומנים לשם כך, תקליטנים שיודעים לקרוא את הקהל ולהתאים את המוסיקה אליהם, תקליטנים שיודעים לקרוא מצבים ולהתגמש, בעלי כושר יצירתיות, וכמובן בעלי מבחר מספיק רחב ומגוון של סגנונות מוסיקה שונים.
תקליטנים לבר מצווה
כשאתם מחפשים תקליטנים לאירוע, לא מספיק לדעת שזהו בעל מקצוע שעבד בעבר באירועים, אתם רוצים לדעת שאותו תקליטן מנוסה גם באופן ספציפי באירועים כמו בר או בת מצווה. קהל היעד במקרים אלו יהיה שונה מאשר בחתונות, וצריך להתאים את המוסיקה לסוג האירוע ולגילאים ולטעמים של הקהל עצמו. תקליטנים שעובדים בבר או בת מצווה, צריכים להחזיק גם שירים וטרקים שאהובים על בני הנוער. מוסיקה שמקפיצה את הגילאים המיוחדים האלו במסיבות שלהם. בכדי שהבן או הבת שלכם, שחוגגים את האירוע המשמח שלהם ייהנו באמת, כדאי לתת להם להשפיע מבחינת בחירת המוסיקה. הילדים יוכלו לשבת עם התקליטן ולהעביר לו רשימה של השירים הפופולאריים שמרקידים אותם ואת חבריהם, ולתת לו כיוון כללי של המוסיקה המועדפת על החבר'ה המוזמנים. תקליטנים יכולים לעבוד על פי רשימת שירים סגורה מראש, אך כדאי לאפשר להם גם גמישות ויצירתיות בעבודתם. זו בדיוק הסיבה לבחור תקליטנים ששמעתם עליהם המלצות טובות, תקליטנים שיודעים לקרוא את הקהל, כך שאם הרשימה בשלב מסוים לא מקפיצה את הקהל כמו שצריך, הם יוכלו לאלתר שיר אחר שמתאים באותה נקודת זמן באירוע, על מנת להחיות מחדש את המסיבה ואת השמחה.
תקליטנים לחתונה
לחתונות קהל משלהן, ויכול להיות גיוון מטורף בסגנונות המוסיקה המתאימים לקהל. למשל, אם החתן והכלה מגדירים שהם רוצים הרבה מוסיקה מזרחית, או בכלל לא. תקליטנים נתקלים בכל מיני בקשות, למשל ישנם זוגות שמאפשרים אך ורק שני שירים במזרחית. לעומת זאת, מי שמאפשר גמישות רבה יותר, מאפשר לבעלי המקצוע לבחון בעצמם כיצד הקהל מגיב למזרחית, ואם ישנה היענות מטורפת, הם יכולים להשמיע עוד 3 או 4 שירים כאלה, כל עוד סגנון מוסיקה זה מקפיץ אנשים על הרחבה. ישנם זוגות שמגיעים מראש עם רשימה מאוד מובנית, בעוד אחרים מעבירים את התפקיד של בחירת המוסיקה לבעלי מקצוע כמו תקליטנים מקצועיים, כאשר בני הזוג רק נותנים בגדול כיוון וסגנונות מוסיקה מועדפים. אפשר לתת מספר שירים שאותם תרצו להכניס, לומר שאתם רוצים קצת היפ הופ, קצת דאנס, כמה שירים מן העבר עבור המבוגרים, ולאפשר ולסמוך על תקליטנים שתבחרו, שידאגו לאלתר לפי תגובות הקהל לסגנונות המוסיקה השונים, ולתת להם להוביל את השמחה על רחבת הריקודים.